– Vi har vært heldige her i Lesja, sammenlignet med resten av dalen, sier lesjaordfører Mariann Skotte onsdag formiddag.

Kommunen har ikke satt krisestab, men holder fortløpende møter om situasjonen.

Stengt flere steder

Ordføreren kan fortelle at ansatte ved teknisk avdeling har vært ute i hele natt til onsdag og jobbet mot flommen som har kommet som følge av regnværet.

– Det har vært vakt ved Honna, som rant litt over, men der har de klart å få vannet på rett vei igjen, opplyser ordføreren.

I Lesja er både Prestgardsbrua og Bøbrua stengt på grunn av flommen. Brustugu bru har også blitt vurdert stengt, men er i skrivende stund åpen for trafikk.

Mye vann under Bøbrue, onsdag morgen. Foto: Marit Hole Tynnøl

Lesjaleira er også stengt for trafikk, men ordføreren kan informere om at flomverket er intakt.

– Vannmassene er oppe på ’95-nivå, men vannet i elva skal ha gått ned fire centimeter fra onsdag morgen, sier Skotte.

Ved Bottheim i Lesja har det også gått et litt ras over jernbanelinjen, som gjør at Raumabanen ikke er intakt. Togtrafikken har allerede blitt innstilt som følge av været.

Lordalsvegen er heller ikke kjørbar, og kommunen oppfordrer folk til å heller ikke kjøre Dalsidevegen.

– På Bjorli har vi vært heldige med at det ikke har vært så mye vann. Det har også blitt gjort tidligere utskifting av stikkrenner, som virker forebyggende, sier ordføreren, som oppfordrer folk til å holde seg i ro.

Undergangen ved Dovre sentrum er oversvømt. Foto: Simen Rudiløkken

Evakuerte ved Dovreskogen

Ordfører i Dovre, Astrid Skomakerstuen, oppfordrer også folk til å holde seg i ro inntil vannmassene har trekt seg tilbake.

I Dovre har både Gudbrandsdalslågen og flere sideelver vokst seg store i løpet av natten, og vannet trenger seg inn på jordet flere steder.

– Natt til onsdag har brannvesenet og driftsavdelingen vært ute og holdt vakt ved brua til Hjerleid og ved Vollheim på Dovreskogen, men dette er nå avsluttet. Det har gått noen mindre jordras på enkelte steder, og noen veger er skadet av været, sier Skomakerstuen.

Det har gått et mindre ras ved et hyttefelt i Øverbygdsvegen. Foto: Hilde Heimdahl

Området fra Holum Camping til Dovre sentrum har områder som nå ligger under vann. Parkeringsplass ved Dovre barnehage er stengt grunnet oversvømmelse.

– Det har også gått et lite jordras ved Øygarden på Dovreskogen, men her er alle evakuerte, sier ordføreren.

I tillegg har det gått ett nytt mindre jordras på Øverbygdsvegen i nærheten av ett hyttefelt. Hyttebeboere er varslet, opplyser kommunen.

I Grimsdalen og Haverdalen er det heller ikke kjørbart, og kommunen oppfordrer folk til å ikke oppsøke disse stedene.