Ordfører i Dovre, Bengt Fasteraune, ga sin stemme til om Lesja og Dovre skal bli en kommune kort under en time etter stemmelokalene åpnet på Dombås.

– Jeg stemte ja. Dette er ikke noe nytt, jeg har ment dette siden dagen jeg startet som ordfører, kan Fasteraune fortelle.

Han oppfordret folk først og fremst til å bruke stemmeretten om kommunenes fremtid.

– Jeg oppfordrer folk til å sette seg ned og se på avtalen, se på lokale forhold, og ikke alt annet som er sagt om reformen. Prøv å se inn i glasskulen, det er helt klart et valg mot sentralisering, tror Fasteraune.

Skeptisk, men snudde

Også Mariann Skotte ga sin stemme mandag.

– Det er godt at valgdagen endelig er kommet. Men det er ikke slutt i dag, selv om det skulle bli nei. Det er et tydelig signal fra Stortinget om at det skal være en kommunereform, sier ordføreren i Lesja.

Hvis det blir et «ja» om sammenslåing fra kommunestyrene går prosessen videre med en fellesnemnd. Hvis det blir «nei» mener Skotte at gjennom intensjonsavtalen har et godt utgangspunkt for videre samarbeid.

Skotte var selv skeptisk til en sammenslåing da ideen ble lansert, men er nå klart for.

– Etter at jeg ble ordfører, har jeg tatt arbeidet på alvor og jeg har fått ny kunnskap underveis i prosessen, sier Skotte, som mandag stemte «ja».

Bengt Fasteraune stemte "ja" til en sammenslåing med nabo Lesja.