Søndag kveld ble det funnet et ferskt kadaver ved Kringsetrin i Sel, like ved grensen til Nord-Fron. Rådgiver hos Fylkesmannen i Oppland, Marte Conradi, forteller at det er gitt skadefellingstillatelse på en bjørn i Sel og Nord-Fron mandag. Tillatelsen gjelder til fredag 15. juli klokken 12.00.

– Det er vanskelig å spekulere i om det er bjørnen fra Lesjafjellene. Det var en observasjon i Fåvang for noen dager siden, og det er nær Hedmark. Det er mange steder bjørnen kan ha kommet fra, sier Conradi.

Søya var varm

Rovviltkontakt i Statens Naturoppsyn, Odd Steinar Granheim, forteller at søya var varm da han undersøkte henne søndag kveld. Det var vanskelig å avgjøre hva som kunne ha drept søya, men SNO landet på antatt bjørn.

– Juret på søya var spist ut, men det var ingenting som tydet på dødelige bittskader. Trolig var det ete ut av juret til søya døde, og vi tror det kan ha vært bjørn, sier Granheim.

Han synes også det er vanskelig å spekulere i om det kan ha vært bjørnen som har herjet i Dalsida på Lesja.

Ingen nye kadaver i Lesja

Fellingstillatelsen på en bjørn i Lesja og deler av Dovre løper ut klokken 12.00 mandag. Det er ikke funnet nye kadaver, men leder for Heimfjellet beitelag, Jo Mosenden, frykter det kan være kadaver som ikke er funnet. Siste funn ble gjort tirsdag, var flere dager gammelt. Heimfjellet beitelag er det største av totalt fire beitelag i Dalsida, og beitebrukerne i Heimfjellet har mistet flest dyr de siste to ukene.

– Vi har gått mye mer tilsyn siste uken for å prøve å få oversikt. Vi regner med det er flere dyr som ikke er funnet. Erfaringsmessig er det ofte flere, sier Mosenden.

Det er funnet 33 kadaver mellom Myrin og Filling, i Reindølslie og i Sjongslie siste par ukene, i tillegg til flere skadede lam. Gardbrukerne har gått i flere nye områder den siste uken for å lete.

Han synes det er trasig når en ikke vet noe. Kanskje har økt aktivitet i området skremt bort bjørnen.

– Det er et mareritt når en ser hvor mye som blir tatt når en først slår til, sier Mosenden.